بوی نامطبوع نم فرش، یکی از مسائل آزاردهنده و دردسرساز در هر خانه است. در این مقاله، ما به علت ایجاد بوی نامطبوع نم فرش و روش های جلوگیری و رفع آن می پردازیم.
بوی نامطبوعی که از فرش در منزل بوجود می آید، بسیار آزار دهنده است. بوی نامطبوع فرش می تواند ناشی از آلودگی و کثیفی فرش یا استفاده نادرست و نگهداری غلط از آن باشد و حتی می تواند به بروز بیماری یا آلرژی، به خصوص در کودکان و حیوانات خانگی منجر شود. اما چگونه نم و رطوبت بر روی الیاف فرش تأثیر می گذارند؟ در این مقاله به بررسی جزئیات و راهکارهای کاملی برای مقابله با بوی نم فرش می پردازیم.
آنچه در این مطلب می خوانید...
نم باعث رطوبت فرش میشود و الیاف فرش حساسیت زیادی نسبت به رطوبت دارند. هنگامی که فرش خیس یا مرطوب میشود، محیط مناسب برای رشد و تولیدمثل میکروبها، قارچها و حشرات فراهم میشود که همه اینها میتوانند به فرش آسیب برسانند. از جمله آسیبهایی که نم میتواند به فرش برساند میتوان به پوسیدگی، بیدزدگی، کپکزدگی و بوگرفتن فرش اشاره کرد.
گاهی اوقات بوی نامطبوعی که در فرش ها حس می شود، ناشی از فعالیت باکتری ها و قارچ ها است. این موجودات برای تولید مثل و انجام فعالیت هایشان، نیاز به یک محیط مرطوب دارند. بنابراین، هنگامی که فرش ها مرطوب می شوند، محیطی ایده آل برای این باکتری ها و قارچ ها فراهم می شود و آنها فعالیت خود را آغاز می کنند. بوی نامطبوعی که حس می شود، عمدتاً ناشی از فعالیت این باکتری ها است.
در بوی نم فرش عوامل متعددی وجود دارد. از جمله این عوامل می توان به رطوبت محیط، مشکلات ساختمانی، تهویه نامناسب هوا، شرایط جغرافیایی و جوی (مانند رطوبت هوا) و هر گونه تماس مستقیم یا آبگرفتگی اشاره کرد. این عوامل، که به طور قبل اشاره شد، منجر به فعالیت باکتری ها و قارچ ها و بوی نامطبوع فرش می شوند.
اگر سرعت خشک شدن رطوبت کمتر باشد، احتمال بو گرفتن فرش افزایش مییابد، بنابراین در صورتی که فرش خیس شده یا به هر دلیل دیگری آب بگیرد، با استفاده از حوله یا پارو، فرش را سریعتر خشک کنید.
برای کاهش بوی نم فرش، به جای شستشو و خشک کردن آن، می توان از روش های خانگی استفاده کرد. این روش ها به ویژه در مواقعی که فرش کاملاً بو نگرفته است یا بعد از شست و شو در قالیشویی به بوی نم دچار شده است، مؤثرتر هستند.
روشهای خانگی زیادی برای از بین بردن بوی نم فرش وجود دارد که هر فرد با توجه به مواد موجود در خانه میتواند از یکی از آنها استفاده کند.
با مطالعه مقاله “لکه بری فرش در منزل“ میتوانید نحوهی لکهبرداری فرش با استفاده از روشهای ساده و قابل انجام در منزل را یاد بگیرید.
مخلوط آب و سرکه یکی از بهترین روشها برای از بین بردن بوی نم فرش بعد از شستن است. برای انجام این کار، ابتدا دو فنجان آب را با سرکه سفید با هم مخلوط کنید و به داخل یک شیشهشوی بریزید. سپس این محلول را روی قسمتی از فرش که بوی نم می دهد، بپاشید. اما توجه داشته باشید که از این محلول بیش از حد استفاده نکنید، زیرا ممکن است نتیجه معکوسی ببینید و روی فرش کپکها بیشتر شود.
جوش شیرین در دسترس و در بیشتر خانهها قرار دارد که میتوانید از آنها برای تمیز کردن وسایل خانهتان استفاده کنید. یکی از مزیتهای اصلی استفاده از این مواد، خنثی کننده بوی ناگوار است. بنابراین، میتوانید از آن برای نابودی بوی نم روی فرش استفاده کنید. برای این کار، مقدار کمی از جوش شیرین را روی قسمتی از فرش که بوی نم می دهد، بریزید و با استفاده از فرچه آن را به طور یکنواخت پخش کنید. سپس، اجازه دهید حداقل ۲۴ ساعت روی فرش باقی بماند و در نهایت با استفاده از جاروبرقی آن را تمیز کنید.
استفاده از قهوه میتواند بوی دلانگیزی در فرش شما ایجاد کند و بوی نامطبوع نم را از بین ببرد. برای انجام این کار، مقداری دلخواه از پودر قهوه را با یک کمی جوش شیرین ترکیب کنید و ترکیب حاصل را روی فرش بپاشید. سپس به مدت حداقل ۳۰ دقیقه به آن فرصت دهید تا جوش شیرین و قهوه در فرش تاثیر خود را بگذارد. سپس با استفاده از جارو برقی، فرش را کاملاً تمیز کنید و با دستمال نم دار، سطح آن را پاک کنید.
برای نابودی بوی نم و لکه فرش، ابتدا یک لیموترش را از وسط نصف کنید؛ سپس هر دو قسمت آن را برای دو ساعت روی قسمتی از فرش که بوی نامطبوع دارد قرار دهید. لیموترش قادر است بوی نم، باکتری و کپک را جذب کند. پس از گذشت دو ساعت، متوجه خواهید شد که بوی نم کم، یا به طور کامل از بین می رود.
اگر در خانه گیاه اسطوخدوس دارید، میتوانید از آن برای از نابودی بوی نم فرش استفاده کنید. ابتدا مقداری از این گیاه را در داخل پیمانه قرار دهید، حداقل نصف پیمانه. سپس این گیاه را له کنید تا کاملا خرد شود. یک پیمانه جوش شیرین را به اسطوخدوس لهشده اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. حداقل نیم ساعت صبر کنید تا این ترکیب روی فرش بماند. البته توجه کنید که هر چه بیشتر روی فرش بماند، تأثیرگذاری آن بیشتر خواهد بود. در مرحله آخر، از جاروبرقی استفاده کنید تا این مخلوط را از روی فرش جمع کنید.
روغنهای معطر عموماً از گیاهان عطری استخراج میشوند و به دلیل ویژگی فراری که دارند، هیچ اثری از آنها روی فرش باقی نمیماند. برای پخش بوی مورد علاقهتان مثل دارچین یا نعناع در خانه و برطرف کردن بوی نا مطبوع فرش، میتوانید اسانس مورد علاقهتان را با جوش شیرین مخلوط کنید. برای این کار، ۱۵ قطره اسطوخدوس یا روغن مورد علاقهتان را با دو فنجان جوش شیرین مخلوط کنید و سپس روی قسمتی که بوی نا می دهد، این مخلوط را بپاشید. اگر بو ملایم است، فقط لازم است این مخلوط برای ۱ ساعت روی فرش بماند؛ در غیر اینصورت بهتر است حداقل ۲۴ ساعت روی فرش باقی بماند تا بوی ناخوشایند بهصورت کامل از بین برود.
بوراکس یک پودر اسیدی است که عمدتاً برای مبارزه با کپک و آفت استفاده میشود. شما میتوانید نصف فنجان بوراکس را با یک فنجان جوش شیرین مخلوط کرده و سپس ۱۵ تا ۲۰ قطره اسانس را به این مخلوط اضافه کنید. سپس این مخلوط را روی قسمتی که بوی نم می دهد بریزید و حداقل یک ساعت روی فرش قرار دهید. در نهایت، با استفاده از جاروبرقی پودر را بهطور کامل از روی فرش پاک کنید.
یکی از روشهایی که میتوانید بوی نم فرش را از منزلتان از بین ببرید استفاده از عطر آرامش بخش گل محمدی است. برای این کار، میتوانید مقداری گل محمدی خشک را پودر کنید. سپس این پودر را با نسبت دلخواه با پودر جوش شیرین ترکیب کنید. در نهایت، حداقل ۳۰ دقیقه زمان دهید تا پودر جذب فرش شود و سپس با استفاده از جاروبرقی، پودر را جمع آوری کنید. بهعلاوه، میتوانید با استفاده از یک دستمال نمدار فرش را تمیز کنید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *