فرش ها از مهم ترین وسایل در دکوراسیون منزل می باشد به همین دلیل از اهمیت زیادی برخوردارند. با توجه به اینکه فرش دستبافت اهمیت و قیمت بسیار بالایی دارد استفاده از فرش ماشینی و استقبال از آن بسیار بیشتر بوده است. در مورد شسنشوی فرش های ماشینی از دو روش سنتی که همان شستشوی فرش در منزل است و یا شستشوی فرش به روش مدرن که قالیشویی ها است انجام می شود و هر کدام می تواند شرایط ویژه و خاص خود را داشته باشد. فرش ماشینی در عین زیبایی که همراه خود دارد میتواند توسط لکه ها و کثیفی های به ظاهر ناپسندی پیدا کند. در ادامه بهترین روش شستشوی فرش ماشینی در منزل را مورد بررسی قرار می دهیم.
آنچه در این مطلب می خوانید...
بهترین روش برای شستشو
به صورت کلی بهترین روش شستشوی فرش ماشینی استفاده از قالیشویی های معتبر در سراسر کشور است چرا که تجهیزات و امکانات مدرن، مواد شوینده مخصوص و استفاده از نیروهای متخصص باعث می شود که به فرش شما آسیب نرسد و در بهترین شکل شستشو شود.استفاده از قالیشویی های معتبر باعث می شود هزینه ها کاهش پیدا کند و صرفه جویی در زمان و انرژی افراد صورت گیرد. اما اگر امکان استفاده از قالیشویی را ندارید می توانید به صورت سنتی عمل کنید اما نکات زیر را باید مورد توجه قرار دهید.
شستشوی فرش ماشینی در منزل
برای شستشوی فرش های ماشینی از مواد شوینده مخصوص مانند شامپو فرش، پودر رخشویی، پودر صابون و… استفاده می شود. همچنین تجهیزاتی از قبیل پارو، جاروبرقی،اسفنج مخصوص، سطل آب، مواد شوینده، دستکش و فرچه استفاده می شود.
مهم ترین مراحل شستشوی فرش ماشینی
- جارو کردن فرش و گردگیری آن: اولین مرحله از شستشوی فرش ها حذف گرد و غبار از سطح و بافت آن است که توسط جاروبرقی با فشار مناسب انجام می شود.
- تست رنگ دهی فرش: قبل از شستشوی فرش لازم است تست رنگ دهی انجام شود چون اگر تداخل رنگ انجام شود بسیار کار سختی در پیش خواهید داشت و شامل خسارت خواهید شد. برای این کار ابتدا باید یک تکه پارچه تمیز و سفید را برداشته و بعد از خیس کردن آن را به قسمتی از فرش بمالید. اگر دستمال رنگی شود فرش شما رنگ پس می دهد و شستشوی آن در خانه ریسک بالایی دارد و باید از قالیشویی های معتبر استفاده کنید.
- انتخاب مواد شوینده مناسب: بعد از گردگیری و تست رنگ باید ماده مناسب شستشو را انتخاب کنید. یک ماده مناسب باید دارای ویژگی های منحصر به فردی باشد.
مهم ترین آن:
- داشتن قدرت پاک کنندگی بالا
- داشتن ph مناسب
- عدم خوردگی فرش
- داشتن خاصیت نرم دهندگی و بوی خوب
- برخورداری از نسبت حلالیت پایین به آب
شستشوی فرش ماشینی
بعد از فراهم کردن تجهیزات و شرایط لازم برای شستشو و تست رنگ به ترتیب مراحل زیر را باید انجام دهید:
- در مرحله اول باید فرش را روی سطح شیب دار پهن کنید. شیب سطح باعث می شود آب اضافی فرش از آن خارج شود.کف سطح باید موزائیک، سنگ و سیمان باشد.
- در مرحله دوم فرش را با آب ولرم خیس کنید.
- در مرحله سوم باید مقدار مناسبی مواد شوینده را روی فرش بریزید. مواد شوینده نباید بیش از اندازه اسیدی یا قلیایی باشد تا آسیب و خسارت به فرش وارد نکند. مواد شوینده با استفاده از فرچه های مخصوص در تمامی سطح پخش شود. تمامی سطح فرش به کف آغشته شود و باید این مواد مدتی بر روی فرش باقی بماند.
نکته: بعد از استفاده از مواد شوینده و تمیز کردن فرش چنانچه لکه و چرک باقی مانده بود باید شستشو را تمدید کنید.
- در نهایت لازم است با پارو، فرش را آب گیری کنید و تمامی آب موجود در الیاف را خارج کنید.
- بعد از نیم ساعت با بورس جهت خاب فرش را درست کنید.
- بعد از اتمام شستشوی فرش ماشینی لازم است که در یک محیط مناسب قرار بگیرد تا به صورت کامل خشک شود و هیچ گونه رطوبتی بر آن باقی نماند.
جمع بندی نهایی
شستشوی فرش در منزل با رعایت نکات و موارد بالا قابل انجام است.
در این مقاله سعی کردیم به طور کامل مراحل شستشوی فرش در منزل و بهترین روش آن را مورد بررسی قرار دهیم. اگر فرش شما نیاز به لکه گیری دارد و نیاز نیست تمام مراحل شستشو را انجام دهید مقاله لکه بری فرش در منزل را مشاهده کنید.
شما می توانید مقاله هنگام خرید فرش به چه نکاتی توجه کنیم را مطالعه کنید.