دلیل پرز دادن فرش ماشینی چیست؟

دلیل پرز دادن فرش ماشینی چیست؟ + ✅تکنیک های رفع پرز

به طور خلاصه دلایل اصلی پرز دادن فرش ماشینی عبارتند از: 

  • کیفیت و جنس الیاف
  • نوع دستگاه ریسندگی
  • دمای نامناسب
  • میزان شانه و تراکم

در ادامه این مقاله به طور مفصل علل پرز فرش و روش های رفع پرز فرش را با هم مرور می کنیم. گاهی اوقات اگر علت پرز شدن فرش را بدانید می توانید به راحتی مشکل را حل کنید. در این مقاله تمام راه های ممکن برای از بین بردن پرز فرش را به شما می گوییم. اما گاهی علت اصلی پرزهای فرش، نوع نخ، الیاف و کیفیت آن است و این قابل رفع نیست.

شما میتوانید برای خرید فرش ماشینی باکیفیت در سبک ها و رنگ های متنوع به صورت آنلاین و اقساطی همراه با ضمانت ۵ ساله و ارسال رایگان، از طریق سایت ما اقدام کنید.  

علت پرز دادن فرش ماشینی چیست؟ 

اگر فرش را به تازگی خریده اید، ممکن است فروشنده به شما بگوید که پرز دادن فرش در روزهای اول طبیعی است. اما ماه ها می گذرد و شما همچنان با پرز فرش سروکار دارید. بهتر است بدانید که تولید فرش عوامل مختلفی دارد که اگر به خوبی رعایت نشود فرش شما دچار پرزهای شدید می شود:

  • کیفیت و جنس الیاف 

کیفیت و نوع الیاف مصرفی در تولید فرش در برابر میزان پرزدهی بسیار موثر است. در بین فرش های ماشینی ایرانی، فرش اکریلیک و پلی اوژن از کیفیت بالایی برخوردار است. و این فرش به ماندگاری معروف است; با این حال یکی از معایب این نوع فرش ها، پرز دادن است. معمولا پرزدادن فرش اکریلیک به چند هفته اول محدود می شود. اگر بعد از چند ماه همچنان پرز می بینید به این معنی است که در تولید فرش از الیاف بی کیفیت استفاده شده است.

نکته مهم: اخیراً برای تولید نخ اکریلیک از فرآیندی به نام هیت ست استفاده می شود. که مشکل پرزدادن فرش ماشینی اکریلیک را حل کرده است. اکثر فرش های موجود در بازار از همین نوع هستند.

  • دستگاه ریسندگی 

برای تولید الیاف فرش ماشینی از دستگاه های مخصوصی استفاده می شود. در صورت عدم تنظیم این دستگاه ها یا عدم دقت در فرآیند تولید، فرش در نهایت پرز می دهد.

  • دمای نامناسب و آهارنخوردن

نخ خاب فرش با درجه بندی و الیاف مختلف در فرش استفاده می شود و این عاملی است که کیفیت فرش ماشینی را تغییر می دهد. برای دوام بالا و عدم پرزدهی، فرآیندی به نام هیت ست مورد نیاز است. در این فرآیند بافت داخلی نخ با استفاده از بخار و حرارت تثبیت می شود. در صورتی که فرآیند آهار فرش به درستی انجام نشود، باعث پرزدهی فرش می شوند.

  • شانه و تراکم فرش

تعداد شانه و تراکم از عوامل مهم در پرز دادن فرش است. رابطه بین تراکم و تعداد شانه فرش با میزان پرزدهی فرش رابطه معکوس دارد. به عبارت دیگر هر چه تراکم فرش و تعداد شانه ها بیشتر باشد میزان پرزدهی آن کمتر است و بالعکس. مثلاً در فرش ۱۲۰۰ شانه تعداد پرزها کمتر از فرش ۷۰۰ یا ۱۰۰۰ شانه است. و همچنین فرش ۷۰۰ شانه پرز کمتری نسبت به فرش ۵۰۰ شانه دارد، البته کیفیت نخ و… در کنار آن تاثیر دارد.

مطلب پیشنهادی:

  1. انواع الیاف فرش ماشینی
  2. فرش چند شانه بخریم 

 

پرز دادن فرش ماشینی

 

فرش های محبوب و پرفروش: 

 

رفع پرز فرش ماشینی در منزل 

استفاده از جارو (برقی یا دستی) برای از بین بردن پرزها: استفاده از جاروی حصیری و دستی در رفع پر فرش موثر است. بهتر است جارو را قبل از استفاده مرطوب کنید تا بتواند پرز بیشتری جذب کند. اگر از جاروبرقی استفاده می کنید، موتور باید روی سرعت پایین تنظیم شود و در جهت خاب فرش کشیده شود تا پرزهای بیشتری از بین برود.

شانه های مخصوص فرش: استفاده از شانه فرش برای از بین بردن پرز فرش موثر است. اگر از این تکنیک استفاده می کنید، شانه ها را در جهت خاب فرش بکشید.

دستمال مرطوب: دستمال نمدار و مرطوب در جهت خاب فرش در رفع پرزدهی فرش تاثیر زیادی دارد.

فوم نگهدارنده فرش: فوم فرش با جذب فشار پا باعث کاهش پاخوردگی می شود و در نتیجه پرز دادن را کاهش می دهد و از پوسیدگی فرش نیز جلوگیری می کند.

شامپو فرش: شامپو فرش باید طبق اصول و بلافاصله پس از خرید فرش برای رفع پرزدهی استفاده شود.

از چسب کاغذی استفاده کنید: پس از زدن چسب کاغذی روی فرش، به آرامی از روی فرش جدا کنید تا پرزها جمع شوند.

کیسه حمام: کیسه حمام را خیس کنید و آن را در جهت خاب فرش بکشید. البته این کار را باید به دفعات تکرار کنید.

از خدمات قالیشویی معتبر استفاده کنید

استفاده از دستگاه پرزگیر

مطلب پیشنهادی: نگهداری از فرش ابریشم ماشینی 

 

رفع پرز فرش ماشینی

 

در نهایت با پرزهای فرش ماشینی چه کنیم؟

پرز دادن فرش در برخی از فرش های ماشینی رایج است. با این حال راه هایی برای از بین بردن پرز فرش ماشینی وجود دارد. توصیه ما این است که قبل از خرید فرش ماشینی، با شناخت عوامل پرزدهی، انتخاب بهتری داشته باشید. توجه به مواردی مانند استفاده از بهترین الیاف برای تولید فرش، استفاده از تراکم و شانه مناسب همگی از عوامل مهمی هستند که باید به آن توجه کرد.

یکی از ویژگی های فرش شاه عباسی استفاده از نخ هیت ست شده است که باعث کاهش پرزدهی فرش می شود. برای مشاهده انواع فرش ماشینی می توانید به صفحه فروشگاه مراجعه کنید و دسته بندی فرش ماشینی کلاسیک، فرش وینتیج، فرش سنتی، فرش نئوکلاسیک و… را مشاهده کنید.

مطلب پیشنهادی: روش شستشوی فرش ابریشم ماشینی 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات مرتبط

آخرین مقالات

منوی دسته های خود را در Header builder -> Mobile -> Mobile menu menu -> Show/Hide -> Choose menu تنظیم کنید.
سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
جستجو:
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه